Glemt passord?  

Siste Gallerier

Se flere Gjør mindre

Siste Klubber

ingen beskrivelse

Forfengelig

Klubbeier: Vanity

Sko, klær, solbriller og ... 

ingen beskrivelse

Posør-klubben

Klubbeier: bik1rn

Her legger vi ut våre hot... 

 NETTVETT

NETTVETT

 

Hvor går grensen mellom det som er offentlig og privat på internett? 

ingen beskrivelse Indie1 tiår siden

Det er lett å føle at man er i et lukket samfunn her inne på iflirt. Man legger ut bilder og spor som er ment for en liten gruppe. Mange er sikkert aktive i andre nettsamfunn også og kan til en viss grad kontrollere hvem som får innsyn i din aktivitet på internett. I dag kom jeg over en artikkel i Aftenposten om nettstedet www.iam.no . Her samles personlig informasjon som alle kan lese. Din profil inneholder navn, fødselsdato, adresse, facebookprofil, bilder, innteksopplysninger fra skattelisten. Alt på en og samme side.

 

Jeg merker at jeg skjelver, og tenker at dette er skummelt. Veldig skummelt. Hvor går grensen på offentlige og private opplysninger? Er det alright at andre bare kan ta seg til rette og bruke personlig informasjon som de vil? Jeg er ikke interessert i at alle kan se bilder av meg og finne ut hvem jeg er. Dette er privat. Dersom jeg ønsker å bli gjenkjent, vil jeg gjerne velge det selv. Som å gjøre Facebook-profilen min utilgjengelig for ukjente. Eller å bruke nick.

 

Nå skal datatilsynet avgjøre om dette er lovlig, men jeg tenker at dette kommer til å få konsekvenser  for hva jeg legger ut av bilder og opplysninger fremover. Og om jeg i det hele  tatt tørr å ha noen personlige gallerier.

 

Hva tenker dere her inne?


50 kommentarer
   

 

Ikke medlem?

Det tar 1 minutt å registrere seg.