Glemt passord?  

Siste Gallerier

Se flere Gjør mindre

Siste Klubber

ingen beskrivelse

Norway-Tranny

Klubbeier: Angelica_L

You love us --- we love y... 

ingen beskrivelse

BMW

Klubbeier: Hjelen

Bayerische motoren werke 

Følelser i sving, følelser i sinn

Følelser i sving, følelser i sinn

 

Hva kan løpe, men ikke gå, har greiner men ingen blader, har et leie, men aldri sover, trosser grenser, men ingen lover? 

ingen beskrivelse Hais1 tiår siden

De ligger som det tykke laget med smør jeg alldri må ha på brødskiven. Det blir ikke en god skive uten masse smør. Samtidig, det blir ikke godt popcorn uten masse salt.

Livet leker seg hastig forbi vinduet mitt, som tøffe-toget Charlie. Et tog som får løvene til å blomstre. Og falle. Som får himmelen til å lyse i tusen eksplosive farger. Men også mørklegge verden under et tett tåkehav.

Det er snakk om holdninger. Hvem er livet, hva er livet, hvorfor livet, hvordan, hvis, hvass! Se mot solen, og du ser lys. Se ned i brønnen og du ser intet. Kanskje du ser røde øyne som vil trekke deg nedover, drukne deg i dets følelsesløse tomrom. Og kanskje vil du like deg der?

Hvem og hva er livet? Livet er meg. Livet er deg, katten i trærne. Trærne er liv. Livet er jazz, blues og rock. Livet er pianostrengens lyd, harpens hyl og selens meninger. Livet er verden, men verden begynner å gå i oppløsning. Legger igjen bare sandstormer og hodeskaller. Livet har sporet av.

Hvem kan hjelpe? Hva kan hjelpe? Smilet fra venninnen du sitter på kafè sammen med? Ja, det var et godt forslag. Noen flere? Å se to gamle. Mann og kone. Holder hender og kysser, sprukne lepper mot sprukne lepper. Livet er gamelt i dem, men flammen holder dem sammen. Sprukne lepper mot trette øyelokk og rynkete panne. Kjærlighet. Livet er kjærlighet. Livet er ærlig.

Fortapelse. Intet kan hjelpe. Jo. Nei. Jo. Nei. Holdning. Hold kjeft. Nei. Du blir hva du spiser, men du lever som du vil. Du bestemmer selv holdninger. Men veien til å kontrollere sitt eget sinn er lang, smertefull og full av overraskelser. Noen gode, noen onde. Noen ganger kommer det veivalg. Valget kan stå mellom den brede veien med klar sikt og ikke en sjel i sikte, eller den lille stien som fører inn i jungelen. Du ser ikke meteren foran deg. Hva skjuler seg der, og viktigere, hvem? Din skytsengel? Eller din indre demon.

Om det er den siste, ta sjansen. Kanskje du overlever kampen? Kanskje du finner en bue og piler av misteltein? Gjennom hjertet og du kan gå videre, møte nye skapninger, nytt liv. Nye følelser. Følelser du ikke trodde fantes, kun i eventyr og bestefars heftige fantasi. Bestefar vet mer mellom himmel og jord enn det en liten gutt kan forstå. Det fordi han kanskje valgte den lille stien?

Jeg har stått lenge og fundert. Den smale sti, eller den brede sikkerhet? Er sikkerheten sikker? Eller er det også relativt? Du vet jo aldri. Jeg vet jo aldri. Skjebner knyttes, løfter brytes. Lover og regler, men for hva? Man kan ikke styre hva som skal skje. Hva om det er satt lenge før man er født? Skjer virkelig alt for en grunn?

Jeg tar sjansen på skogens mørke. Livet er en lærdom, jeg lærer den ved slutten, og lyset skinner sterkest. Så det var svaret på gåten?


Hva kan løpe, men ikke gå, har greiner men ingen blader, har et leie, men aldri sover, trosser grenser, men ingen lover?


6 kommentarer
   

 

Ikke medlem?

Det tar 1 minutt å registrere seg.