Glemt passord?  

Siste Gallerier

Se flere Gjør mindre

Siste Klubber

ingen beskrivelse

Anime

Klubbeier: Linneafly

Klubben for oss somliker ... 

ingen beskrivelse

SWINGERS

Klubbeier: Doubledip

Jo flere vi er sammen, jo... 

Mitt lille land med det STORE hjertet!

Mitt lille land med det STORE hjertet!

 

Mine tanker og opplevelser om noen uttalte ord.....

Illustrasjon tittelbilde: Surian Soosay på flickr 

ingen beskrivelse Millenix1 tiår siden

Mitt lille land

med det store

 

Norges hjerte banker!Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet. Men aldri naivitet.” sa statsministeren i sin tale i domkirken på søndag, talen var flott, men hva betyr det tenkte jeg. Har vi ikke det nå da? Kom til å tenke på åpenheten vi har i samfunnet vårt, den er unik og den vil jeg ikke miste. Så om det ikke blir mer, så vil jeg ikke at det skal bli MINDRE åpenhet, demokrati eller humanitet!På mandag når jeg skulle gå i fakkeltog som hadde blitt gjort om til rosetog i Oslo tok jeg bena fatt fra Jernbanetorget og ruslet oppover mot Rådhusplassen via Domkirken for å se det nå etter så hvert berømte "blomsterhavet", og det var MYE folk i gatene og en stillhet man ikke kan forvente av så mye folk. Jeg gikk oppover mot Stortinget og Løvebakken, jeg ville gå over den for liksom å få en nærhet til demokratiet vårt. Det var ikke masse politi eller vakthold som jeg hadde fryktet at det ville være etter siste tids hendelser. Ikke var det masse folk der heller, men på vei over toppen så jeg Stortingspresident Dag Terje Andersen sto der utenfor porten med to hvite roser i hånden. Ja tenkte jeg, vis vår åpenhet til verden. Jeg nikket på hodet til han når jeg passerte en meter ifra han, litt lenger borte sto partilederne for opposisjonen med roser i hendene og snakket og gjorde seg klare til å gå nedover mot Rådhusplassen. Ikke var det så mye sikkerhet å se heller, en politibil litt lenger ned i bakken. Jeg gikk videre ned og over Stortingsgaten og var faktisk glad at vi lever i ett land der dette er mulig. Og ikke er det så unikt, dem går jo blant oss til vanlig også. Kom til å tenke på for ca. 10 år siden når det var noen på Stortinget som fylte år, da sto jeg jeg på rød mann sammen med Carl I. Hagen utenfor Oslo City, ikke min politikker det heller, men uansett hvor lite populær han er blant noen folk, sa ingen ting til han, han kunne fritt gå rundt. Så 10 min senere så jeg Stoltenberg i Karl Johan hvor han hadde tv2 på slep når han var ute og handlet. Det var da jeg fikk en stor opplevelse av åpenheten i samfunnet vårt, for hvem passerte ikke Stoltenberg og Tv2 når han også var ute og handlet alene? Jo statsministeren K.M.Bondevik! Det er det som er åpenhet i et samfunn. 

 

 

Kom jeg til å tenke på at jeg kunne jo ta ett bilde av dem for å vise åpenheten her på berget. Så jeg snudde og gikk tilbake for å ta bilde, da var de på vei imot meg for å gå samme veien, så måtte røske opp kameraet for å få tid, men de måtte heldigvis stoppe på rød mann. :) Så jeg fikk tatt bildet som dere ser!

 

Politikere på vei til Rådhusplassen

(Vil du se bildet større er det link her!)

 

Jeg var nede på Rådhusplassen klokka 17:30, en halvtime før alt skulle begynne, og det var fullt av folk allerede, men på storskjermen kunngjorde at det skulle begynne klokka 19.

 

Den første meldingen på storskjermen

 

God tid kan du si, så jeg tenkte jeg får gå frem mot scenen, for den var jo i andre enden, folk stod jo ikke så tett så gikk greit å komme langt frem. Men hvor er den gata mon tro, på med kartet på mobilen. Hva? Skal vi gå inn gata mellom Rådhuset og Oslo Flaggfabrikk? Til Rådhustrappa? Hva skjedde det med Youngstorget, ble det for mye Ap? Men uansett dette går jo ikke, det stod jo folk helt opp til Oslo Gamle Raadhus, og alle veier som førte til plassen. Så tok ikke lang tid før ny beskjed kom på skjermen.

 

Siste beskjeden på storskjermen

 

Det var da jeg fikk en av de største opplevelsene for kvelden, når rosene spontant ble heist første gangen og det ble helt stille på Rådhusplassen, så stille at jeg tror en knappenål kunne falle og blitt hørt, det var meget sterkt at så mange folk kunne være så stille, fikk frysninger på ryggen!

Men det var mange sterke inntrykk den kvelden som jeg kommer til å huske lenge. (Men så at alle opptakene fra Nrk/Tv2 er skjemmet av dårlig lyd, så den lydbussen kan bare kjøres på dynga med en gang!)Så kvelden viste for meg åpenhet og humanitet som jeg håper vi kommer til å ta med oss for lang tid fremover!

 


11 kommentarer
   

 

Ikke medlem?

Det tar 1 minutt å registrere seg.