Glemt passord?  

Siste Gallerier

Se flere Gjør mindre

Siste Klubber

Fant ikke bildet

SwingersInnlande...

Klubbeier: SilverYshadoW

Jo mere vi er sammen, jo ... 

ingen beskrivelse

Dana

Klubbeier: Vanity

Åndelighet på alle plan. ... 

London, Baby!

London, Baby!

 

Dagstur til London, med sightseeing og shopping? Går det å gjennomføre? 

Signatur bilde Moonstruck1 tiår siden

London, Baby!

 

London på en dag. Går det an å gjennomføre?

Vi bestemte oss plutselig for en måned siden. En kollega og jeg bestilte billetter til London. En dagstur, siden vi var så spontan, og skulle ha turen før jul. Dette kom i stand ene og alene fordi jeg hadde lyst å dra et annet sted og handle julegaver.
Så i går, 10. desember kl 0454 om morgenen startet turen. Første stopp: Rygge flyplass.

Alt av billetter var kjøpt og printet ut på internett på forhånd, så da vi ankom Stansted flyplass utenfor London, gikk vi rett om bord på toget. Turen inn til sentrum tok 45 minutter. Vi hadde på forhånd studert t-banekartet, for å kunne ta oss fortest mulig fram dit vi skulle.  Kl 0915 engelsk tid ankom vi Liverpool Street.
Planen var Tower Bridge (London Bridge), Westminister m/Big Ben og houses of Parliament, Slottet, Harrod’s og Camden Market. Vi tenkte vi skulle ta buss fra Westminister til Slottet, for å få sett mest mulig.


Første stopp ble unnagjort med et besøk på en souvenirbutikk i samme slengen. Westminister gikk unna i samme slengen, da det ikke var langt tid med the tube. Der lå også London Eye, men vi bestemte oss for å ikke ta turen med den. Vi hoppet på  buss som vi trodde ville ta oss til Slottet, men han kunne fortelle at de hadde stengt av veiene rundt slottet og Oxford Street pga juleshoppinga. Altså laget gågater. Så han snudde på Trafalgar Square. Derfra til slottet er det bare ti minutter å gå så da fikk vi en power walk, og fikk sett en aldri så liten parade med ridende uniformskledde menn på veien. Bare for å ha det sagt, Slottet her i Oslo ser mer royalt ut enn Buckingham Palace.

Så var det Harrod’s. Vi ville dit bare for å ha sett varehuset. Veien den lå på minner om Bogstadveien, med litt finere merkebutikker, trange fortau og mye trafikk. Vi orket ikke gå inn på Harrod’s, men tok Top Shop i stedet. Der kunne vi blitt i flere timer, men vi måtte videre.


The tube til Camden. Vel framme der, tok vi oss en velfortjent pust i bakken på første puben vi så. Med øl. Klokken var nå 13, og vi hadde ca tre timer igjen før vi måtte ned til Liverpool Street igjen.

Da vi hadde mat og drikke i magen, satte vi kursen for markedet i Camden. Der fant vi alskens skatter i form av fine skjerf, smykker, diverse handcraft, og toppen på kransekaka: Korsett! Jeg har ønsket meg korsett i 7 år, og endelig ble ett mitt! God kvalitet, med stålspiler og alt. 35£, eller vel 350 kr! Helt utrolig! Dette var en av de siste butikkene vi hadde tid til å gå inn i, og det hang på et stativ like ved inngangen. Det var det siste av en modell de skulle selge ut, og var helt tydelig ment for meg!

 

Nå var det bare å sette kursen mot Liverpool Street igjen, vi rakk innom Boots før vi måtte på toget til flyplassen. Min favorittbutikk, som har ALT. På toget tok vi oss en velfortjent øl, og var helt enige om at vi hadde klart det vi kom til London for. Alt hadde gått smertefritt, og det var takket være logistikken.

Det går altså ann å gjøre London på en dagstur, men da må du ha følgende helt klart for deg:

  • Hva skal du?
  • Hvor skal du?
  • Hvordan kommer du deg dit?

 

 

 

Dette var alfa og omega for at dagen ble så vellykket som den ble. Vi kastet ikke bort tid på å finne ut hvor vi skulle og hvordan vi skulle ta oss dit. Alt var klart på forhånd.Og selvsagt har det noe å si at vi to som reiste sammen var veldig samkjørt, til og med uten å ha snakket om det på forhånd. Veni, vidi, vici. Vi kom, vi så, vi overvant :) Vi brukte ikke unødig med tid der vi ikke behøvde det. Ingen av oss har vært i London før, vi var begge helt ukjente der. Dvs, jeg har reist gjennom London med the tube en gang, da jeg kom fra Heathrow og skulle bytte til tog på King's Cross, og skulle til Doncaster. Det er all kjennskap jeg hadde fra før til London. Men det holdt.


19 timer etter at vi dro hjemmefra, dvs kl 23, gikk vi inn døra hjemme igjen. Slitne, men veldig glade og lykkelige og fulle av gode opplevelser og inntrykk.
Prisen for det, om man ser bort fra det økonomiske, betaler vi i dag. Jeg er utrolig sliten, jeg har såkalt jet lag. Svimmel, kvalm, trøtt og bare går og surrer. Glemte til og med å spise middag, og skjønte ikke helt hvorfor jeg var så tappet for energi. Helt til jeg kom på at jeg måtte ha mat J
Men det var verdt det.


Vi skal ta en tur til over til London. Men da skal vi ta hotellovernatting, for den byen fortjener mer oppmerksomhet fra de som besøker den. 


14 kommentarer
   

 

Ikke medlem?

Det tar 1 minutt å registrere seg.