Glemt passord?  

Siste Gallerier

Se flere Gjør mindre

Siste Klubber

ingen beskrivelse

Snapchat18pluss

Klubbeier: The1Stig

Snapchat er moro, underho... 

Fant ikke bildet

PåKanten

Klubbeier: adeo_

Dette er en samlig av his... 

Hjertesukk

Hjertesukk

 

Det er en lykke i livet som ikke kan vendes til lede..... 

ingen beskrivelse MissFatty5 år siden

....det at du gleder en annen, det er den eneste glede.

 

Nå skal det sies at konseptet "å gi" arter seg annerledes fra en kultur til en annen så det er sagt.

Jeg har reist endel og opplevd i andre kulturer at å gi noe selv til en fremmed, eller å dele noe av seg selv og sitt personlige det er bare endel av det man gjør som fordi man er et menneske og intet menneske er en øy alene.

Så det jeg skriver om her er det særnorske kulturelle forholdet til det å gi noe til noen eller å dele.

 

Mye er sagt og mye er skrevet om dette temaet fra før så dette er bare en gjentagelse formulert av min tankeverden.

 

Jeg synes at det hele egentlig er ufattelig trist. Jeg er en person som er glad i gi. Jeg er glad i å dele. Jeg gir av fri vilje og rent hjerte uten hverken ønske, forhåpninger, forventninger eller tanker om å få noe tilbake fra den personen jeg har gitt noe til eller delt noe med.

Og jeg vil gjerne få, motta, bli delt med uten baktanker, forventninger, ønsker eller tanker om at jeg må eller bør eller skal gi noe tilbake.

 

Sånn er det ikke. Ikke med landsmenn - og kvinner iallefall. Jeg synes faktisk det blir så rent slitsomt ofte at jeg velger å la det være for ikke å sette meg selv eller den andre i forlegenhet.

 

Som her om dagen da jeg ville kjøpe et par bananer til et nytt bekjentskap. Hun syntes dette var veldig flaut. Sikkert fordi det var litt ydmykende å være i en situasjon å være sulten uten mulighet der og da til å selv å være selvstendig og å kunne forsørge seg selv.

Så det ble nærmest krangling om at fordi jeg insisterte på at jeg ville gjøre dette for henne. Som ikke kostet meg på noen måte noenting annet enn at det gledet meg å kunne hjelpe. Så ble det litt pinlig - for meg ihvertfall fordi hun ville takke så storveis for dette. Som om hun følte at hun nå var i en takknemlighetsgjeld til meg. Noe jeg syns er unødvendig og for så lite som et par bananer.

 

Selv har jeg opplevd en uforbeholden gjestfrihet på mange av mine reiser. I den grad at folk har åpnet hjemmene sine for meg. De vet knapt hva godt de skal gjøre for at jeg skal ha det godt.

Folk jeg har møtt når jeg har loffet forbi fremmede landsbyer fjernt fra Norge har bedt meg stoppe for å dele kaffe og kaker og en liten prat.

 

Og når det gjelder parforhold. Noe som ansporet meg til å skrive dette innlegget siden jeg snakket litt med en her fra Planet Iflirt om dette.

Hvorfor er det sånn at man i et forhold må gi noe for å få noe eller få noe for å gi noe?

Hvor ble det av gleden av kun glede den andre uten forventning ønske eller lønnlig håp om å få noe i retur? Om jeg ønsker å varte opp min potensielle partner bare for gleden av å gi - hvorfor skal da den andre være i evig takksigelse for å ha blitt vartet opp?

 

Egoistisk kan man være på mange måter. Det er egentlig en ego handling å gi eller å dele. Fordi man har et ønske om å glede seg selv ved å glede den andre. På den andre siden kan det også være ego fordi man ønsker å legge inn aksjer.

 

En klisje - mannen tar oppvasken fordi han da øyner et lønnlig håp om at hans utkårede da vil glede han senere på kammerset.

Han tar ikke oppvasken bare fordi oppvasken må tas uansett. Så kan han heller gi sin kjære en fotmasasje for å glede henne. Noe som burde være mer verdifullt sånn sett.

Eller inviterer ei dame på middag i lønnlig håp om å få kjøttomslag på kølla senere.....

Og hvilken klisje passer for kvinner? Hva gir de i forventing om å få noe tilbake?

 

Syns bare det er en uting det hele og det blir så pretensiøst og slitsomst.

Give and you shall receive.

 

 

 

Innlegg bilde

 

 


39 kommentarer
   

 

Ikke medlem?

Det tar 1 minutt å registrere seg.