Glemt passord?  

Siste Gallerier

Se flere Gjør mindre

Siste Klubber

ingen beskrivelse

SL-Bar-og-Restau...

Klubbeier: hobbyhingst

Til god mat hører god dri... 

ingen beskrivelse

Poesi

Klubbeier: Taiki

För alla som älskar att s... 

Respekt for andres eiendeler ?

Respekt for andres eiendeler ?

 

Om bildebruk på nettet 

ingen beskrivelse minienthe1 tiår siden

ser stadig at mange dessverre har holdningen "det ligger på nett, ergo så kan jeg bruke det som jeg vil" når det gjelder bilder/tegninger etc.
hvorfor det egentlig ? joda, mange legger ut ukritisk og gir blanke i hva som skjer etterpå men for de som faktisk bryr seg om bildene sine og plutselig oppdager at ting blir brukt ukritisk og at signaturen til skaperen atpåtil er fjernet så er dette faktisk ganske plagsomt.

å få spydige kommentarer, himling med øynene og så videre fordi man forlanger bildet fjernet er vel egentlig mer lavmål av de som må fjerne bildet ? skaperen har jo tross alt en rettighet og i mange tilfeller er det snakk om bilder som koster penger å benytte seg av, skal skaperen bare bli "smigret" fordi noen bruker bildene uten tillatelse ?

jeg hadde en ganske stygg sak selv i fjor mot et dansk nettsted hvor en gjeng med fjortisser hadde rappet en del bilder jeg hadde lagt ut MED signatur. signaturen lå tvers over bildene men disse "ungene" hadde knotet til et heller dårlig kloningsforsøk i et bilderedigeringsprogram så min signatur var fjernet og resultatet ble rimelig lugubert på et par av bildene.
dette er tross alt bilder jeg selger, ikke til overpris men en fornuftig pris som jeg setter sammen med kjøper ut i fra bruk, format etc. skulle jeg da bare akseptert at noen rapper mine bilder som er lagt ut i en "merket" versjon for reklame, redigerer de etter eget ønske uten å konsultere meg og påfører meg økonomisk tap og potensiell dårlig reklame (ved å vise den dårlige redigeringen) ?

joda, man tar en risiko ved å legge ting ut på nett men samtidig så er det noe som heter respekt for andres eiendeler og det er tross alt det disse bildene er... mine eiendeler.
og hvor ellers skal man få vist frem tingene sine i dag en på nettet ?

jeg er ikke urimelig, hadde disse fjortissene kontaktet meg på forhånd, informert om tanken bak bruken og latt min signatur stå synlig så kunne vi nok kommet til en grei avtale men når folk tar seg så til rette at de fjerner eiersymboler så går de langt over streken.

jeg er ikke perfekt selv, har gått i samme fella med å bruke andres bilder før jeg begynte med dette selv men hvis jeg da har blitt kontaktet så har jeg fjernet bildet det er snakk om i løpet av få minutter og sendt en beklagelse til eieren. jeg skjønner at det kan være vanskelig å skille mellom hva som er til fri bruk og hva som ikke er det men å bli snurt fordi man får beskjed om å fjerne noe er av betydning for eieren er rett og slett bare for dumt.

(for ordens skyld, bildet i innlegget er tatt av meg men jeg gir blanke i om andre bruker det da det ikke er "bra nok" i mine øyne) 


24 kommentarer
   

 

Ikke medlem?

Det tar 1 minutt å registrere seg.