Glemt passord?  

Siste Gallerier

Se flere Gjør mindre

Siste Klubber

Fant ikke bildet

Latin-amerikansk

Klubbeier: Latino1984

Klubb for de som er eller... 

Fant ikke bildet

naken-kåt

Klubbeier: petter

Her kan alle melde seg in... 

Et bittelite modellkurs

Et bittelite modellkurs

 

De færreste av oss er profesjonelle modeller, men det betyr langt ifra at vi ikke kan SE ut som en av dem. Her er et bittelite modellkurs som gir deg noen tips. 

ingen beskrivelse Vanity1 tiår siden

Å posere er ikke vanskelig – det er mest snakk om å tørre. Å være fotogen har veldig lite å gjøre med å være pen, det er bare ikke så mange som tenker over det. Å være fotogen vil si å samarbeide med kameraet.

De aller fleste er nervøse når de kommer til en fotograf for første gang. Unntakene er de som har jobbet med foto før, eller de som har jobbet på en scene, enten som strippere, dansere eller skuespillere. De har en helt annen måte å forholde seg til kameraet på. De har fokus et annet sted. De tenker ikke på hva fotografen bak kameraet vil mene, men om resultatet på bildene blir bra. De flørter med kameraet, ikke fotografen.

Men hvordan slipper man seg løs?

Det er klart at erfaring har mye å si. Men de aller fleste har begynt på samme sted; nemlig hjemme hos seg selv foran speilet. Og det er et utmerket sted å øve seg.

Gode tips er å se på musikkvideoer og bilder av kjendiser. Ikke vær redd for å etterligne det du ser – det er sånn man lærer. Og husk at overdrevne bevegelser som føles både anatomisk umulige og tidvis latterlige, faktisk fungerer på bilder. Det meste av overdrivelser fungerer faktisk på bilder, både når det gjelder sminke, positurer og ansiktsuttrykk. Ikke tenk på at du ser dum ut – gjør du det vil fotografen automatisk korrigere deg uansett, men hun/han setter pris på at du prøver. Se for deg hvordan du ville flørtet med øynene for å fange oppmerksomheten til en kjekk fyr på by’n… og gjenskap det foran kameraet. Ikke bry deg med fotografen (med mindre hun snakker til deg, selvsagt) – lev deg inn i din egen verden og gjenskap situasjoner. Forsøk å leve foran kameraet. Og her er også et poeng med å ikke ha andre tilstede under en fotosession enn de som skal være der. Jeg har sett mange tilfeller der modeller har hatt med seg venninner eller kjærester i det håp om at de skal være en psykisk støtte under fotograferingen… men i 99 % av tilfellene blir resultatet det motsatte. Du skal være uhyre profesjonell om du ikke lar deg distrahere av tilskuere under en fotosession (eller ekstremt ekshibisjonistisk, slik som meg.... ). En annen ting er at det ofte forstyrrer fotografen å ha ”tilskuere” tilstede også, men det er en annen sak.

 Se på deg selv i speilet og finn ut hvilken vinkel du tar deg best ut fra – kanskje gjør du deg spesielt bra i halvprofil? Alle har "en side" som vi pleier å si. "Nei, ikke ta bilder av den siden, jeg ser best ut fra andre siden" høres absurd ut, men slik snakker modeller og fotografer med hverandre.

Ut med puppene og inn med magen – helt til du blir blå i ansiktet (det synes uansett ikke med all den sminken du får på deg, hehe). Slapp av i skuldrene uten å synke sammen, og ikke trekk ansiktet bakover – da får du dobbelthake! Slapp av i hakepartiet og skyt haken litt frem uten å løfte hodet for mye. Da blir det fort veldig mye hals og lite ansikt. Litt mye å holde styr på, men masse øvelse gjør mester. Uansett så må du aldri tenke at ”dette ser sikkert dumt ut”, for det gir næring til usikkerheten din. Og det er den vi ønsker å ta livet av. Husk at når du står foran kameraet så er det DU som er i fokus – det er DU som er Gudinne, og det er DEG vi skal forevige – og det ønsker alle parter å gjøre det beste ut av! Janteloven gjelder ikke i et fotostudio (ikke ellers heller, for den saks skyld) - her SKAL du tro du er noe, du SKAL være deilig, og du ER best!Et annet godt tips er å følge med på alle disse modellprogrammene, som Top Model o.l., som går på TV – det er utrolig mye inspirasjon å hente der både når det gjelder positurer, sminke og mye annet. Lær av Tyra Banks og toppmodellene!Til slutt så får du selvsagt instruksjoner og hjelp av fotografen, men en drømmemodell er den man slipper å instruere – hun som tør å posere! Bit deg merke i posere, ikke se pen ut! Verden er full av vakre kvinner, men det som utgjør en god modell har ingenting med det ytre å gjøre... hun kan være Angelina for min del, men det hjelper nada om hun ikke vet hvor hun skal gjøre av armer og bein når bildene skal tas.

Så før du kommer til fotogarfen (for eksempel meg, hehe) så se deg lenge i speilet, si HØYT til deg selv hvor fantastisk du ser ut, og at dette er noe du klarer HELT uten problemer - du gleder deg faktisk, for nå skal jo resten av verden (eller i hvertfall alle på sexyliving, heh) se hvor fantastisk og strålende vakker du er! Lykke til, DU er enestående og unik!

Jeg tar også med noen tips fra VG Nett, da jeg synes de er både gode og relevante:
Tips 1:
Len vekten på én fot. Kvinner gjør dette nesten instinktivt. Når man dermed automatisk vipper litt på skuldrene ser man mer aktiv ut med en gang. Menn har en tendens til å stå som tømmerstokker, rett opp og ned. Det føles kanskje litt teit, men resultatet blir bra. Om du skulle være sittende når bilde tas, sørg for at du har litt vinkel til kameraet

Tips 2:
Det er en fordel å lene seg svakt mot kameraet. Strekk ut halsen og vipp haken litt ned for å skjule eventuelle dobbelthaker.

Tips 3:
Mestre uttrykkene. Ved å trene seg på hva man skal gjøre når bildet tas, er man mer forberedt og ser ikke ut som et rådyr i fjernlysene.
Digital Camera University
anbefaler at man gjør en skjult kroppsbevegelse som utløser en «poseringsmodus» i personen, for eksempel å klemme rumpeballene sammen. Ja, det funker.

Tips 4:
Lær deg å smile mye, men ikke glise. Dette er en hårfin balansegang som mange mislykkes med. Enten ender man opp med et halvveis smil, eller et helveis glis som også gjør at man lukker øynene.

Tips 5:
Aldri rett blikket mot kameraets linse, se heller rett over linsen mot toppen av kameraet.

I neste artikkel tar jeg opp superenkle fototips for gode resultater med amatørkamera og lys.

Og i mellomtiden reklamerer jeg frekt, uten blygsel og uten hemninger for nettsiden min www.fetishdivas.no

Jeg tar også private oppdrag (styling/make-up inkludert, og har også en garderobe til å dø for!), men kun jenter og par!

(Alle foto, inkludert tittelfoto, av Vanity).

 

Klem, Vanity :o)


30 kommentarer
   

 

Ikke medlem?

Det tar 1 minutt å registrere seg.