Glemt passord?  

Siste Gallerier

Se flere Gjør mindre

Siste Klubber

ingen beskrivelse

HOLISTISK

Klubbeier: Bente

Sammen er vi strerke! 

Fant ikke bildet

PåKanten

Klubbeier: adeo_

Dette er en samlig av his... 

Nettdating : Weapons of Mass Seduction

Nettdating : Weapons of Mass Seduction

 

Husker første gangen jeg hadde tatt mot til meg, og skulle møte ”drømmekvinnen” som jeg var blitt kjent med via et nettsted. Endelig skulle vi treffes.  

ingen beskrivelse Asmodai1 tiår siden

Etter timevis med hete telefonsamtaler, MSN og utveksling av bilder skulle endelig spenningen forløses.


Alt var klar for en fantastisk aften.

Bord var bestilt på en av byens (nest) beste restauranter. Veuve Cliquot, den gule enken står til kjøling, og husleia er utsatt på ubestemt tid. Jeg tror til og med jeg hadde skiftet sengetøy for anledning. Ikke vanlig for en ung mann med en hektisk hverdag.

Men hva gjør man ikke for å imponere KVINNEN. Den ene.

Jeg sitter og venter. Og venter. Første ølen sklir ned i rekordfart, men det holder ikke. Må sterkere krutt til for å roe nervene. Så jeg bestiller en Gin & Tonic som forsvinner som dugg for solen. Isbitene rekker ikke sprekke av varmen fra drinken før det atter en gang er tomt.

Plutselig prikkes jeg på skulderen, og en kjent stemme sier ”Hei!!!”.

I det jeg snur meg stivner smilet i en grimase, for det er noe som ikke stemmer. Fremfor meg står ei helt ukjent jente. Tankene raser, og jeg får ingenting til å stemme. Stemmen er hennes, men ansiktet og kroppen er ukjent for meg.

Ingenting stemmer.

Det viser seg at hun har sendt meg bilder av bestevenninna fordi ”hun er litt søtere enn meg”. Riktig tenkt, men så fryktelig galt allikevel. Jeg betaler og går. Hun har i det minste fått en middag og en flaske gul enke ut av kvelden.

Jeg risikerer utkastelse.

Jeg lurer på hva som har skjedd med henne? Om hun fremdeles er der ute og forsøker å finne seg en type ved hjelp av bilder av bestevenninna? Sitter det en stakkar og venter på henne i dag?

Men nok om mine spede forsøk som en Don Juan på nettet.

Hva er det egentlig med nettdating som er så tiltrekkende for mange? Jeg har diskutert det over mang en øl, eller kanskje flere ganger på MSN eller i ulike nettfora.

Jeg kan forstå at mange finner det behagelig å kunne flørte fritt og uhemmet fra hjemmets lune rede. For noen er det praktisk, for andre en nødvendighet.

”Jeg er alenemor, har ikke anledning til å gå ut på byen lenger. Nettet er den beste måten å bli kjent med nye menn.”

Tør ikke tenke på hvor mange ganger jeg har hørt akkurat den frasen i forskjellige sammenhenger.
”Nettet er fantastisk fordi jeg kan flørte med ti personer på en gang, og kan treffe dem ettersom det passer meg.”

”Nettet har reddet ekteskapet mitt!!! Jeg hadde forlatt drittsekken om jeg ikke kunne avreagert på nettet. Ikke det at det er noe galt med han, men gnisten er der ikke.”

Det finnes mange suksesshistorier om nettdating. En god del av dem finner vi her inne, og flere vil det bli. Det ironiske med SexyLiving og andre datingtjenester på nettet er jo at de egentlig jobber for å gjøre seg selv overflødige. Den dagen alle har funnet seg noen er det jo ikke marked for dem lenger.

Ikke det at jeg tror det vil skje med det første.

Men nettsjekking har også sine skyggesider. Historier om overgrep og sjikanering.


Hva er det som får menn i førtiåra til å sende meldinger som ”Skal vi møtes og knulle på Hotell Continental?” til jenter som kunne vært deres egen datter.

Hvor patetisk er ikke det da!

Alle vet jo at det kun er designhotellet Grims Grenka som teller nu til dags. Vel er ikke hotellet åpnet enda men dersom du ikke klarer å skaffe deg et rom der er du uansett ikke noe å samle på. Åpent eller ei.

Eller ungjenter som tilbyr å selge seg mot kontantkort til mobilen? I min tid måtte man i det minste ut med en helflaske Liebfraumilch for å få seg noe.

Alt var så mye enklere før. Eller var det egentlig det?

Nettet er stedet der man dyrker sitt ego, uten at man risikerer å bli stilt til ansvar for sine dårlige sider. Man kan i en stor grad selv velge hvem man vil være, og faren er ofte at man speiler hverandre, og tilpasser bildet av den andre til det bildet man har av drømmepartneren.

Nettet er den nye vinen. Nye muligheter hver dag. Hvorfor dyrke det man har?

Nettet er et Weapon of Mass Seduction.


12 kommentarer
   

 

Ikke medlem?

Det tar 1 minutt å registrere seg.