Glemt passord?  

Siste Gallerier

Se flere Gjør mindre

Siste Klubber

Fant ikke bildet

Buskerud

Klubbeier: Onico

For oss som lever/bor i d... 

ingen beskrivelse

Kåtingene

Klubbeier: Najro9

Gruppen for oss som vil f... 

Arrangert Bryllup

Arrangert Bryllup

 

Bildet er fra Wikipedia. Noen land har andre skikker enn våre. Og de er verdt to sekunder av din hjerneaktivitet. 

ingen beskrivelse DiceMan1 tiår siden

I vår del av verden har vi lystgiftermål. Kvinne og mann interesserer seg for hverandre, siden flørter de og er de skikkelig gira - gifter de seg ;)

Men altså, hovedinteressen kommer fra partene selv. I India, er det en smule anerledes. Der praktiserer man arrangerte giftermål og har en skillsmisserate på 1%... Ok, mange analfabeter der og få rettigheter til kvinner. Men det får meg til å tenke meg litt om, kanskje er de likevel er inne på noe?


Fra den dagen mann og kvinne kommer til sjels år og alder i India, når giftermål er aktuelt, begynner mor, far og alle slektninger som tenkes kan å se etter potenisell partner for deg.


De søker i nabolag, hos fjerne slektninger, hos jobben, i tempelet, hos venner og hos klubbvennene. Alle muligheter prøves.


Det gjelder å finne en partner fra rett kaste, rett bakgrunn, med matchende utdannelse og noenlunde like samme klasse.


Når så de to familiene, jentas og guttens, har møttes og snakket sammen. Og blitt enige om at en match, et ekteskap mellom partene ville være ideelt. Så går de begge til tempelet for å besøke en astrolog. Som skal fremsi et horoskop for parets fremtid. Faller horoskopet feil ut, blir det ikke noe giftermål.


Ennå så har ikke brud og brudgom møttes. De blir så introdusert. Sier begge ja,  horoskopet er i orden, så blir det giftermål. På kort varsel. En kollega i India kom fra USA en fredag, møtte 7 potensielle bruder lørdag og feiret bryllup neste helg. For ordens skyld, han valgte den første. Gift 15 år og 2 barn.


Jeg har hørt om tilfeller der alt har vært i orden, men at horoskopet har stanset bryllupet. Også der da kvinnen ville gifte seg, selv om horoskopet gikk feil. Men brudgommen sa nei takk, pga religiøse overbevisninger. Man kan jo ikke si nei til gudenes forutsigelse av det kommende samlivet. Tempelet på sin side ønsker jo ikke å ha medlemmer som ikke respekterer deres vilje.


Det finnes jo unntak. Alt kan jo kjøpes, alt har en pris, dog er valutaen skiftende :-p Jeg spurte meg for, om alt lå til rette for et bryllup, familiene var vel forlikte, brud og brudgom likte hverandre... Men så var det dette med horoskopet... Det kunne jo bli feil. Kunne man så kjøpe et "korrekt" horoskop?
- Now DiceMan, now you think like an Indian!


Og ja, jeg vet nå hvorfor jeg er singel - mine foreldre og slektninger gjorde for dårlig jobb :-p


8 kommentarer
   

 

Ikke medlem?

Det tar 1 minutt å registrere seg.