Glemt passord?  

Siste Gallerier

Se flere Gjør mindre

Siste Klubber

Fant ikke bildet

naken-kåt

Klubbeier: petter

Her kan alle melde seg in... 

ingen beskrivelse

KaraokeKlubben

Klubbeier: ribbes

Karaoke er for alle ! ! ! 

En vanlig dag i en "barnehagetantes" liv

En vanlig dag i en "barnehagetantes" liv

 

Noen trenger å finne på ting for å "slå tiden ihjel". Det trenger ikke jeg. :) 

ingen beskrivelse sap1 tiår siden

Skriv in

Våkner opp tidlig på morgenen av alarmen på mobilen, klokken er 05.30. Setter den alltid litt ekstra tidlig så jeg kan sove en halvtime ekstra på sofaen. Luksusfølelse!

Klokken 6 er det ingen bønn, da MÅ jeg opp. Jeg setter på Disneychannel, (eneste måten jeg klarer å komme meg opp, hva skulle jeg gjort uten tegnefilm på morgenen!)spretter inn i dusjen, steller meg og føner håret og vekker opp yngstemann. Hun er halvdød og vil bare sove LITT til.. Dessuten er hun sikker på at hun er syk.. HELT sikker.

Jeg kler på meg og finner frem klær til henne, smører frokost og koker pasta til matpakken og etter litt ekstra slumring foran tven er også hun såvidt våken.

Da ljomer det av musikk inne fra rommet til eldste datteren på 13, alarmen hennes. Hun kommer ut, mutt og skulende. Nåde den som PRØVER å si godmorgen! Der er det bare å fort se en annen vei, for så å innta en sånn akkurat passe hyggelig, men ikke "jeg smiler fordi du er trøtt" smil. Det er en hårfin grense..

Effektiv om morgenen er hun iallefall, fort ferdigstelt og kledd og tar aller nådigst imot havregrøten jeg serverer selv om hun er fryktelig kvalm og har vondt i hodet. Det har hun stort sett hver dag.

Mobilen varsler, på tide å vekke min Kjære i Kristiansand. Et alltid koselig innslag på morgenen. Vi prater noen minutter og ønsker hverandre god morgen og en fin dag.

Når alle tre har spist er klokken allerede kvart over syv, jeg tar 9åringen i hånden, skolesekken hennes i den andre og sekken min på ryggen og starter dagen. Vi "gåløper" hele veien til skolen, og kommer frem dit tidsnok til at jeg får trippende tid til å vente på at hun skal få kledd av seg, skrevet seg inn (hun skriver laaaangsomt!!) og finne nærmeste voksne som kan gi henne Håndtrykket. Det er viktig. 9åringen min er lett autistisk og har tvangshandlinger, og går sjelden fra meg uten klem, ha det og så et trykk fra hånden min og over til hånden til den neste. Stort sett er de voksne på SFO parate, men denne dagen er det møte og ikke en hånd i sikte.. Etter litt leting får vi endelig sagt ha det, og jeg beinflyr tilbake til start, bussholdeplassen er utenfor huset vårt som vi dro fra isted.

 

Med blodsmak i munnen rekker jeg akkurat bussen til barnehagen kl. 8. Men en av de andre barnehagene har bare en vikar på jobb, med 6 barn så jeg omdirigerer dagen og er i den barnehagen kl. halv ni. Der tar jeg med de to største barna der på akebrett og drar med buss sammen med dem til barnnehagen jeg skulle jobbe i den dagen, de synes det er stas å være på busstur og enda mer stas å bli dratt i full fart på akebrett. Vi tar med oss alle barna i den andre barnehagen og drar til skogs for å ake, tre voksne og ti barn. Det er moro å ake, men mange som ikke går eller ikke går bra i den dype snøen, noen vil helst ikke gå bra og er fryktelig fornærmet fordi de MÅ, det sliter på rygg med bæring og blir en del skriking for våte votter, tung snø og kalde fingre og en bæsjer bleien full. Da er vi enige i at vi avslutter turen for idag.

 

Alle barna tilbake til barnehagen, jeg tilbake med de to barna på akebrett, innom den tredje barnehagen for å levere noen ting de trenger til karneval dagen etter og så til barnehagen til de to jeg har med meg. Leverer dem, snakker med vikaren, kommer med oppmuntrende ord og råd, og løper så videre. Jeg har møte barnahagen jeg kom fra, og må hente 9åringen innimellom, samt kontakte foreldre for å få en av dem til å hjelpe vikaren i den andre barnehagen. Selvsagt har dataen krasjet, men jeg får tak i mobilnumre og alt ordner seg. Rekker møte i barnehagen med Noor på slep, etter møtet får jeg tatt en medarbeidersamtale før vi løper til butikken, handler, kaster jente og varer  bussen hjem på akebrett og løper etter bussen og så hjem.

 

Hjemme ligger eldste og sover, ikke helt i form. Jeg rydder, lager mat, hjelper med lekser og så spiser vi sammen før jeg synker ned i sofaen med yngste i armkroken. Disneychannel! :) Litt kosetid før sengetid med henne, så pusser hun tenner vi leser bok, synger "nisser og griser" og "Leieboeren" (Ole Paus) og siden sitter jeg ved siden av sengen og leser for meg selv til hun sovner. Leser og leser.

Eldstemann roper hver gang yngste nesten sovner: "Kommer du snart?" Jada, hadde tenkt det.. Men da er hun jo lysvåken igjen.. Konsentrere seg om ikke å bli irritert.. Lese..

 

Vel tilbake i stuen er det tv-tid med eldste. Og massering. Hun har så VONDT i skulderen. Er jo litt kos da, hun vil helst være så stor men elsker denne kontakten. Etterpå lener hun seg litt sånn tilfeldig bakover og bare ligger inntil meg mens vi ser på tv sammen. Lenge..

 

Jeg følger henne inn i seng og slukker lyset hennes, og hun har alltid så mye hun skal fortelle sånn rett før jeg går. Får tilslutt sagt natta og gått ut i stuen. På tide å ringe min Elskede. Vi prater en stund før vi sier god natt, og jeg kan snu meg rundt på sofaen og sove.. Trett og god fornøyd med enda en fin dag.

 


21 kommentarer
   

 

Ikke medlem?

Det tar 1 minutt å registrere seg.